Pozvánka na IV. ročník Špacírky po račanských pivnicách, ktorý sa uskutoční 26. - 27. júna 2020 od 14:00 hod. Bude otvorených viac ako 20 pivníc, v ktorých nájdete 25 vinárov. Ochutnávať bude možné iba vína vyrobené z hrozna z račianskych viníc. Členovia Račianského vinohradníckeho spolku, miestni vinári a OZ TERROIR Rača vám odkryjú to najlepšie, čo ukrývajú ich pivnice.

Svoje pivnice otvoria títo vinári:

Karol Švec, Jozef Štibrány, Dušan Žitný, Augustín Zacharda, Michal Kompauer, Peter Adamko, Eduard Brychta, Martin Wengh, Ľuboš Žitný, Pavol Chvostek, Karol Križanovič, Rudolf Rakyta, Lukáš Hulanský, Miloš Máťuš a Peter Stovíček.

K akcii sa pripájajú aj ostatní vinári, ktorí budú hosťovať v priestoroch, ktoré tiež nemajú ďaleko od vinohradníckej histórie Rače - Róbert Witkovský (Pivnica Hotela Bivio), Michal Kollár (Račianska vinotéka), Ľubica Lednárová, Ivan Holík, Benedikt Žitný a Juraj Vladár (Obecná pivnica) Rodinné vinárstvo Peter Fiala s rodinou (Prešovňa Pala Chvosteka), Združenie Vinice Thál (Nádvorie Vinárstva Chvostek) František Krajčirovič (Pivnica rodiny Luknárovej).

Okrem návštevy  po jednotlivých pivniciach budú mať možnosť účastníci akcie navštíviť znamenité miestne reštaurácie:

  • Reštaurácia Sedmička
  • Reštaurácia Jennyv
  • Reštaurácia Račiansky dvor
  • Reštaurácia LOZANO
  • Hotel a Reštaurácia BIVIO
  • Záhradná reštaurácia Šinweg

Cena vstupenky: 20,- €

V cene vstupenky je degustačný pohár, sprievodca degustátora s mapou, náramok určený na konkrétny deň (na každý deň s iným farebným odlíšením), štartovací balíček pozostávajúci zo 40 žetónov, každý v hodnote 0,25,- € (spolu v sume 10,- €). Kapsičky budú farebne odlíšené podľa dennej vstupenky -  "bledohnedá" s čiernou výšivkou (piatok), "modrošedá" so žltou výšivkou (sobota).

DEGUSTÁCIA

Za jednu degustačnú vzorku s objemom 0,02 l sa vinárovi odovzdá jeden degustačný žetón. Výnimkou budú prírodne sladké vína z kategórie „slamové, ľadové a hrozienkový výber“ a vzácne červené rodinné cuveé, kde sa za ich degustáciu odovzdá väčší počet žetónov (max. však štyri).

Vyzdvihnutie online objednaných vstupeniek cez spoločnosť Wisomm a cez info@rvspolok.sk si bude možné od 17.6. 2020 osobne v Račianskej vinotéke (online objednávky) -  streda - nedeľa 17:00 - 20:00 hod. Samozrejmosťou je aj osobné zakúpenie vstupenky bez predošlého objednania.

Vstupenky sa budú dať zakúpiť osobne aj vo vinohradníctve a vinárstve Miloš Máťuš na Detvianskej ul. 33 a vo vinárstve Pavol Chvostek na Alstrovej ul. 57 až do termínu podujatia resp. vypredania vstupeniek. Počet vstupeniek je limitovaný - piatok 400 vstupeniek a na sobotu  550 vstupeniek.