Tradícia darovania fľaše dobrého vína neutícha ani po stáročiach jeho existencie. Pravdepodobne za to môže lahodná chuť a história, ktorá je vpísaná do príbehu výrobného procesu dedeného z generácie na generáciu. A možno je to jeho univerzálnosťou. Nemusíme totiž dokonale poznať vkus obdarovaného na to, aby sa nám výber podaril. Mnohí si však nad širokou ponukou vín aj tak lámu hlavu, preto vám poradíme, ako pri rozhodovaní nesiahnuť vedľa. 

Pokiaľ ste si s oslávencom v minulosti pohármi vínka neštrngli, je ťažké zistiť jeho preferencie. V prípade, že tých dúškov bolo naopak viac, je prirodzené, že si spomeniete len na skvelú chuť a náladu, no nie na konkrétny typ. A atmosféra, ktorú darčekovým vínom nabudíte je častokrát dôležitejšia než jeho značka.

Zlaďte farby i chute

Pokiaľ ste pri výbere úplne stratení, pomôcť vám môžu stereotypy. Ženy obľubujú sladšie vína, ktoré si však vychutnávajú postupne. Mamy vedia, že pre zdravie je najlepšie červené, dcéram vonia výrazné biele a vzťahy s kamarátkami sa najlepšie upevňujú ružovým. Ak chcete mať život s partnerom naozaj sladký, odporúčame romantický večer zakončiť pohárom vínka rovnakej príchute.

Tradičnými odrodami s výraznými príchuťami nepohrdne žiadny muž. Suchšie vína s drevitou či korenistou vôňou sú ako stvorené pre pánov. Pri intenzívnom chuťovom zážitku by ste nemali zabúdať na vyššie percentá alkoholu a väčší objem. Pokiaľ kupujete víno pre partnera, pokojne buďte sebeckí a riaďte sa aj svojimi chuťovými pohárikmi. Piť ho predsa budete vo dvojici.

Oslavy a jubileá

Narodeniny či meniny sú každý rok. Nečudo, že originálne nápady sa rýchlo minú. Skĺznuť do stereotypu bonboniér a vína z regálov najbližších predajní však nemusíte. Oslávenca zaiste príjemne prekvapí narodeninové darčekové víno lahodnej chuti s etiketou na mieru. Prianie všetkého najlepšieho tak nadobudne naozaj iný rozmer. V prípade, že hostiteľ oplýva skvelým zmyslom pre humor, úsmev mu na tvári vyčaríte vínom so zábavným motívom.

Vianoce a Nový rok

Čas vianočný je strávený v kruhu tých najbližších. Ak na rodinné návštevy zavítate s unikátnou fľašou vínka, ktorá svojim obalom dodá ešte väčšie čaro najkrajšiemu obdobiu v roku, určite zabodujete. Prostredníctvom darčekového vína s vianočnou etiketou splníte dospelým členom rodiny želania a poprajete pokojné prežitie sviatkov štýlovým spôsobom.

Ako na Nový rok, tak po celý rok. Čo privítať ho naozaj luxusne? Búchať majú ohňostroje aj štuple od šampusu. Ligotať sa pritom doma či na večierku nemusia len vianočné svetielka a outfity dám, ale i poháre. Pripíjať si o polnoci totiž môžete s vínom, v ktorom plávajú 23-karátové kúsky zlata.

Firemné oslavy

Ak je o rok starší niekto z vášho tímu, určite ocení, že mu okrem podania ruky venujete aj malú pozornosť. Darčekové víno pre kolegu či šéfa môžete ozdobiť niektorou z etikiet, ktoré sú určené presne na túto príležitosť. Ak sú vaše firemné vzťahy viac-menej neformálne, kreativite nemusíte klásť žiadne medze.

Venovať exkluzívnu fľašu vína môžete aj ako poďakovanie svojim zamestnancom či biznis partnerom. Zabalené budú v darčekových obaloch s logom vašej firmy a pomôžu vám udržiavať dôveryhodné vzťahy na pracovisku i mimo neho.

Stavte na originalitu

Dať najavo, ako veľmi vám na vašom blízkom záleží môžete aj bez slov. Kvôli unikátnej fľaši kvalitného vína pritom nemusíte chodiť ďaleko. Najväčší e-shop s personalizovanými etiketami Povedztovinom.sk prináša viac než 500 spôsobov, ako na to z pohodlia domova.

Osobné priania k narodeninám, úprimné blahoželania, vyznania vďaky a lásky či úsmevné odkazy môžu zdobiť dizajnové obaly rôznych druhov akostných slovenských vín. Pokiaľ by ste svojmu darčeku radi dodali nádych prírody, vyberte ten zabalený v drevenom obale, ktorý je možné potlačiť firemným logom či venovaním. Úprava návrhov podľa vašich preferencií je v cene. Vyhotoviť na mieru sa však dá aj etiketa s vlastnou fotografiou, ktorá vínu dodá spomienkovú hodnotu.

Kvalitný obsah v jedinečnej fľaši

Sortiment je prispôsobený všetkým chutiam i príležitostiam. Štýlová etiketa tak spestrí šumivé i klasické vína lokálnych vinárstiev Ostrožovič, Víno Jano Limbach, Pivnica Tibava, Pavelka a Juraj Zápražný. Pri skutočne špeciálnom okamihu môžete poháre a oči oslávenca rozžiariť aj exkluzívnym vínom s lupienkami z 23-karátového zlata.

- inzercia -