Novinky zo šenkvického vinárstva repa winery potešia aj tých fanúšikov vína, ktorým lekári diagnostikovali histamínovú intoleranciu. 

"Biele a ružové vína produkujeme tak, že po vylisovaní hrozna posielame vzniknutý mušt priamo na kvasenie do vínnych tankov." - prezradil Jozef Repa, majiteľ vinárstva - "Takže tento mušt nie je v dlhšom kontakte so šupkami hrozna, v ktorých je nálož histamínu najvyššia. A nízky obsah histamínu v týchto vínach nám potvrdilo aj nezávislé laboratórium, ako aj naši spokojní zákazníci s histamínovou intoleranciou." 

V sortimente repa winery ľahko identifikujete vína s nízkym obsahom histamínu aj vďaka špeciálnej nálepke na fľašiach. Okrem toho je väčšina vín z tohto vinárstva vhodná aj pre vegetariánov a vegánov, pretože pri ich produkcii nepoužívajú žiadne prípravky živočíšneho pôvodu. Tiež obsahujú aj malý, resp. nízky obsah celkovej a voľnej síry.