Someliersky kurz Asociácie somelierov (január - február 2020)

december 4, 2019 01:49 · 2 minúty čítania

Pozvánka na najbližší someliersky kurz, ktorý organizuje Asociácia somelierov Slovenskej republiky, tentoraz v Košiciach. Kurz sa skladá z dvoch 3-dňových modulov:

  • 21. - 23. januára 2020
  • 4. - 6. februára 2020

Kurz je určený nielen profesionálom, ktorí pracujú v reštauráciách, vinotékach, vinárňach a vinárstvach, ale aj obdivovateľom vína, ktorí chcú vedieť o víne viac.

Na prvom module prednáša Doc. Ing. Štefan Ailer, PhD. Je lektorom a vysokoškolským pedagógom v odbore vinohradníctvo a vinárstvo. Modul je zameraný na pestovanie viniča a výrobu vína, čo je základom toho, keď chceme porozumieť vínu. Popri tom však budete degustovať 20 vzoriek slovenských vín, každý deň podvečer je zaradená riadená degustácia.

Kurz sa koná v priestoroch Pivovaru Hostinec. Výrobný riaditeľ pivovaru je Peter Škripko, jeden z prvých absolventov somelierskych kurzov na Slovensku. Bol tretí na Majstrovstách sveta v čapovaní piva Pilsner Urquell, aj preto je zaradená jeho prednáška o pive do programu kurzu. Napokon je to súčasť práce someliera.

Druhý modul bude zameraný na vína sveta. Najvýznamnejšími vinárskymi oblasťami sveta vás prevedie Ľubo Bogár. Je certifikovaným lektorom WSET (Wine and Spirit Education Trust - jedna z najvýznamnejších vzdelávacích inštitúcií o víne) a ako prvý Slovák je poslucháčom prestížnej Institite of Master of Wine. Opäť ochutnáme minimálne 20 vín z celého sveta.

Na záver sa budete venovať téme výberu a skladovania vína, snúbenia vína s jedlom a servisu vína. Prednáša Beáta Vlnková, prezidentka ASSR, ktorá bola niekoľkokrát členkou odborných komisií Majstrovstiev Európy a sveta.

Kurz je ukončený písomným testom a praktickou  skúškou, úspešní absolventi obdržia Certifikát someliera ASSR.

Cena kurzu: 720€

Pri počte 2 osôb a viac z jednej spoločnosti na obidva moduly získate zľavu:

2 osoby – 5%, 3 osoby 10%, 4 osoby – 25%, t.j. štvrtá osoba zadarmo.

Viac informácií a prihláška >>


Na prispôsobenie obsahu, reklám a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Potvrďte prosím ich používanie.