Piemont – jeden z najdôležitejších vinárskych regiónov Talianska. Hraničí s Francúzskom a Švajčiarskom, má svoju mikroklímu a hrozno sa pestuje na strmých svahoch. Predstavíme si tri rôzne oblasti Piemontu a ich špecifiká si vysvetlíme na vínach troch vinárov. Ochutnáme desať vín a na koniec jedno sladké prekvapenie.
Pripravte sa na cestu, prejdeme naprieč týmto „kráľovským“ regiónom! Síce prstom na mape, no s kalichom v ruke!
Zoznam vín určených na degustáciu:
- CANTINE BRIAMARA: CALUSO SPUMANTE DOCG “BERE NICE” 2014
- CANTINE BRIAMARA: ERBALUCE DI CALUSO DOCG “BIANCAMANO” 2016
- CANTINE BRIAMARA: PASSITO DI CALUSO DOC 2002
- GIUSEPPE BORDONE: ROERO ARNEIS DOCG 2016
- GIUSEPPE BORDONE: BARBERA D’ALBA SUPERIORE DOC 2015
- GIUSEPPE BORDONE: NEBBIOLO D’ALBA DOC 2015
- GIUSEPPE BORDONE: ROERO „CURS“ DOCG 2013
- STEFANO FARINA: BARBERA D’ALBA DOC „SILENZIO“ 2013
- STEFANO FARINA: LANGHE DOC „LE BRUME“ 2012
- STEFANO FARINA: BARBARESCO DOCG 2011
- STEFANO FARINA: BAROLO DOCG 2011
Termín: 8. marca 2018, 18.00 – 21.00
Miesto: Škola vína, Na Kalvárii 7/A, 831 01 Bratislava
Cena: 39€/osoba alebo 70€/dvojica
Cena zahŕňa odborný program 3 hodiny, učebné materiály, 11 vzoriek vín z regiónu Piemont.
Lektor kurzu Adriana Harandzová hovorí:
Žijem v Turíne, hlavnom meste Piemontu, od roku 2005 a vo vínnom sektore pôsobím už desať rokov. Víno je pre mňa práca a hobby zároveň. Pracujem pre talianske rodinné vinárstva a pomáham im umiestniť ich výrobky na zahraničné trhy. Počas mojej desať ročnej pracovnej skúsenosti som získala teoretické znalosti (v Taliansku som absolvovala som kurz someliera a degustátora vín a syrov), ako aj praktické zručnosti (tie sa najlepšie získajú ochutnávaním).
Piemont je mojím favoritom, nielen kvôli kvalitným vínam, ktoré ponúka. Pridajme k nim nádherné kopcovité a rozsiahle vinice, vynikajúcu a pestrú kuchyňu, a nakoniec lásku a vášeň, ktorú do svojej práce vkladajú malí vinári. To všetko tvorí jeden celok, ktorý vás „dostane“.