Header Ads

TLAČOVÉ SPRÁVY zo sveta vína

Stanovisko Občianskeho združenia Autentista Slovakia a Spolku naturálnych a remeselných vinárov Slovenska

Snaha o zničenie malých a stredne veľkých rodinných fariem pokračuje a aktuálne sú na rade vinári a vinohradníci. Zásadný problém s nekontrolovaným dovozom lacných muštov a vín deklarovaných ako "slovenských" sa nerieši a štátna správa maskuje svoju nečinnosť šikanou rodinných vinárstiev... [viac]

Danube Wine Day 2019: degustácia víťazných dunajských vín

Dňa 26. Novembra 2019 sa v priestoroch hotela Park Inn Danube v Bratislave uskutoční Danube Wine Day 2019, kde budú odbornej i laickej vinárskej verejnosti predstavené vína, ktoré uspeli na aktuálnom ročníku súťaže Danube Wine Challenge. Špeciálnymi hosťami podujatia budú Elizabeth Gabay MW a Dorota Pospíšilová, slovenská šľachtiteľka viniča... [viac]

Mladé skalické božolé

Každoročne tretí štvrtok v novembri sa môže začať predávať vo Francúzsku mladé červené vínko Beaujolais Nouveau /božolé/ z nového ročníka. Ničím za Francúzmi nezaostávame ani u nás a z tej istej odrody Gamay Noir pestuje v Skalici a vyrába toto vínko ako jediná firma Víno-Masaryk. Už vo štvrtok 21.11.2019 si doma môžete vychutnať pravé slovenské božolé... [viac]

Slovenské víno dobylo ženský svet

Ružové víno Cabernet Sauvignon Rose 2018 získalo zlatú a biele Chardonnay 2018 striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej súťaži hodnotenej výhradne ženami Women´s Wine and Spirits Awards v Londýne. Obe vína značky Slovenské Vinice vybrala stočlenná ženská porota ako jediných reprezentantov Slovenska z tisíc vzoriek zo 45 krajín... [viac]

SMIECH CEZ SLZY: Čaká nás výborný ročník slovenských vín. Časť hrozna i tak zostala vo vinohradoch

Milovníci slovenského vína sa môžu tešiť. Vinári z Cechu vinohradníkov a vinárov Slovenska hlásia výborný ročník, umocnený nadpriemernou kvalitou hrozna. Menej šťastní sú už slovenskí vinohradníci. Niektorí z nich nedokázali, najmä vplyvom rastúceho lacného dovozu, svoje kvalitné hrozno predať. Vinohradníci preto apelujú na štátne orgány, aby urýchlene spustili dôkladnú kontrolu pôvodu vín predávaných na Slovensku... [viac]

Mimoriadne spojenie sektu a brandy XO

Dopriať si chuť sektu, ktorú si pred takmer dvomi storočiami vychutnávali panovníci, je v súčasnosti skutočnou raritou. Tento neodolateľný zážitok ponúka exkluzívny sekt Hubert XO brandy dosage, ktorý oživuje historickú receptúru a vzdáva hold bohatej, takmer 200-ročnej, tradícii výroby sektov na Slovensku... [viac]

Novinky z vinárstva PURUS - ročníka 2019

Mladí manželia z modranského vinárstva PURUS pripravili skvelé novinky v podobe troch mladých vín. Prvý pondelok v novembri už všetci netrpezlivo očakávajú príchod nového ročníka... [viac]

Používa službu Blogger.