Header Ads

TLAČOVÉ SPRÁVY zo sveta vína

Danube Wine Weekend potešil priaznivcov dobrého vína

Prvý februárový víkend sa vo vinárstve Chateau Rúbaň niesol v duchu dobrého vína, jedla i nových poznatkov. Organizátorom projektu Danube Wine Challenge sa podarilo usporiadať výnimočné podujatie s názvom Danube Wine Weekend.... [viac]

Stanovisko Občianskeho združenia Autentista Slovakia a Spolku naturálnych a remeselných vinárov Slovenska

Snaha o zničenie malých a stredne veľkých rodinných fariem pokračuje a aktuálne sú na rade vinári a vinohradníci. Zásadný problém s nekontrolovaným dovozom lacných muštov a vín deklarovaných ako "slovenských" sa nerieši a štátna správa maskuje svoju nečinnosť šikanou rodinných vinárstiev... [viac]

Excelentný úspech vinárstva ViaJur v trojhviezdičkovej reštaurácii v Miláne

Slovenskému vinárstvu ViaJur sa len prednedávnom podaril husársky kúsok priamo v srdci Milána, poprednej gastronomickej mekke. Michelinského šéfkuchára Enrica Bartoliniho očaril ich Rizling rýnsky 2017 natoľko, že sa ho rozhodol vo svojej reštaurácii zalistovať. „Autorský rukopis“ tohto Rizlingu má na svedomí hlavný technológ ViaJur Michal Rigan... [viac]

Danube Wine Day 2019: degustácia víťazných dunajských vín

Dňa 26. Novembra 2019 sa v priestoroch hotela Park Inn Danube v Bratislave uskutoční Danube Wine Day 2019, kde budú odbornej i laickej vinárskej verejnosti predstavené vína, ktoré uspeli na aktuálnom ročníku súťaže Danube Wine Challenge. Špeciálnymi hosťami podujatia budú Elizabeth Gabay MW a Dorota Pospíšilová, slovenská šľachtiteľka viniča... [viac]

Mladé skalické božolé

Každoročne tretí štvrtok v novembri sa môže začať predávať vo Francúzsku mladé červené vínko Beaujolais Nouveau /božolé/ z nového ročníka. Ničím za Francúzmi nezaostávame ani u nás a z tej istej odrody Gamay Noir pestuje v Skalici a vyrába toto vínko ako jediná firma Víno-Masaryk. Už vo štvrtok 21.11.2019 si doma môžete vychutnať pravé slovenské božolé... [viac]

Slovenské víno dobylo ženský svet

Ružové víno Cabernet Sauvignon Rose 2018 získalo zlatú a biele Chardonnay 2018 striebornú medailu na najprestížnejšej svetovej súťaži hodnotenej výhradne ženami Women´s Wine and Spirits Awards v Londýne. Obe vína značky Slovenské Vinice vybrala stočlenná ženská porota ako jediných reprezentantov Slovenska z tisíc vzoriek zo 45 krajín... [viac]

SMIECH CEZ SLZY: Čaká nás výborný ročník slovenských vín. Časť hrozna i tak zostala vo vinohradoch

Milovníci slovenského vína sa môžu tešiť. Vinári z Cechu vinohradníkov a vinárov Slovenska hlásia výborný ročník, umocnený nadpriemernou kvalitou hrozna. Menej šťastní sú už slovenskí vinohradníci. Niektorí z nich nedokázali, najmä vplyvom rastúceho lacného dovozu, svoje kvalitné hrozno predať. Vinohradníci preto apelujú na štátne orgány, aby urýchlene spustili dôkladnú kontrolu pôvodu vín predávaných na Slovensku... [viac]

Mimoriadne spojenie sektu a brandy XO

Dopriať si chuť sektu, ktorú si pred takmer dvomi storočiami vychutnávali panovníci, je v súčasnosti skutočnou raritou. Tento neodolateľný zážitok ponúka exkluzívny sekt Hubert XO brandy dosage, ktorý oživuje historickú receptúru a vzdáva hold bohatej, takmer 200-ročnej, tradícii výroby sektov na Slovensku... [viac]

Novinky z vinárstva PURUS - ročníka 2019

Mladí manželia z modranského vinárstva PURUS pripravili skvelé novinky v podobe troch mladých vín. Prvý pondelok v novembri už všetci netrpezlivo očakávajú príchod nového ročníka... [viac]

Používa službu Blogger.