Vinári zo združenia Terroir Tekov vám ponúkajú možnosť spoznať ich vína pomocou degustačných balíčkov zostavených z toho najlepšieho, čo tento terroir ponúka.

V súčasnosti tvorí Terroir Tekov dvanásť rodinných vinárstiev - Vinárstvo Anton Uhnák, Muráni Víno Čajkov, Vinárstvo Nichta, Pivnica Čajkov, Pivnica Brhlovce, Marvla Tindo, Víno Svetík, FRTUS Winery, Najväčšia vínna pivnica v Pukanci, Vinárstvo Michelle, Kalina&Kinči a Kotrus rodinné vinárstvo.

V roku 2012 sa títo vinári spojili a založili združenie Terroir Tekov s cieľom bližšie preskúmať zákutia regiónu tiahnuceho sa od ľavého brehu rieky Hron ku kráľovskému banskému mestečku Pukanec. Spojila ich túžba vrátiť poctivé vína z tohto regiónu na vinársku mapu, kam historicky patria. Spoločným znakom ich vín je pôvod vo vinohradoch vysadených do vulkanického podložia plného tufu a andezitu, za ktorý vďačia vyhasnutej sopke Sitno neďaleko Banskej Štiavnice.

Degustačné balíčky

Balíčky s názvom Sviatočný a príležitostný someliér sú balíčky zložené zo šiestich fliaš, ktoré slúžia na malú degustáciu tekovských vín. Degustačný balíček Vášnivý someliér obsahuje po jednom víne z každého tekovského vinárstva. Dvanásť fliaš vína od dvanástich vinárov vám umožní spoznať rôzne štýly a pohľady na víno z južných svahov Štiavnických vrchov.

Objednať balíčky >>

Ako to funguje?

  • Vyberte si balíček vín a objednajte. 
  • Následne vašu objednávku vinári z Tekova starostlivo zabalia a pripravia na prepravu kuriérom až k vašim dverám. Za prepravu neplatíte nič navyše.
  • Vašu objednávku zaplatíte až pri prevzatí vína. 
Navyše je každá objednávka do 15.12.2021 zaradená do losovania o vínny režim na Vianoce v podobe dvanástich fliaš vína.