Blíži sa čas, kedy sa budú môcť ponúkať a ochutnávať mladé vína z úrody ročníka 2021. Ako býva tradíciou, po Sv. Martinovi sa mohlo začať ochutnávať mladé víno dorábané z priľahlých bratislavských viníc. V tento deň malo mesto vyhradené právo čapovať víno vo svojich pivniciach aj napriek tomu, že to bol tzv. Bannzeit (zavedený v 16. storočí), čiže čas, kedy mali ostatní bratislavskí vinohradníci výčap vína zakázaný. Čapovalo sa v podjazde Starej radnice, v pivnici vo františkánskom kláštore a v tzv. "apoštolskej pivnici", ktorá sa nachádzala v Zelenom dome. A práve do tejto vinárne chodieval každoročne na sviatok sv. Martina richtár s radnými pánmi a ostatnými predstaviteľmi mesta ochutnávať mladé vínko. Hovorí sa, že aby spoločnosť neprepočula ranný spev kohúta, ktorý upozorňoval, že je čas ochutnávku ukončiť, umiestnili do pivnice malý súdok s kohútími krídlami a hlavou, aby im pripomínal čas odchodu.

Aj z tohto dôvodu sa rozhodli v OZ Terroir Rača obohatiť ponuku podujatí a prichádzajú s novým, ktoré nesie názov Víkend mladých vín vo Vínnej záhrade. 

Termín: 11. - 13.11.2021 (v pracovné dni od 16:00 - 21:00 hod. a v sobotu od 15:00 - 21:00 hod.)
Miesto: Vínna záhrada vrátane Nádvoria Koloničovej kúrie  

Ochutnáte predovšetkým vína miestnych račianskych vinárov a vinohradníkov, ktorí nemajú možnosť ponúknuť svoje produkty vo svojich pivniciach a dvoroch v aktuálnej situácii - vzhľadom na rôzne nariadenia a obmedzenia v súvislosti s pandémiou Covid-19.