Pozvánka na festival, ktorý spája zážitok z degustácie poctivých vín s konkrétnym príbehom ľudí, ktorí tieto vína svojím umom a rukami tvoria, spolu s jedinečnou atmosférou mestečka s najromantickejším zámkom na Slovensku, vďaka čomu Bojnice nazývajú Avignon strednej Európy. Zároveň má snahu predstaviť najlepšie reštaurácie a vinotéky, ktoré tu dnes na gastro scéne pôsobia a sú partnermi podujatia.

Termín: 11.9.2021 - od 11:00 do 18:00 hod.
Miesto: Hurbanovo námestie, Bojnice

Čaká vás 7 vínnych zastávok, 11 originálnych vinárstiev a mnoho poctivého vína:

  1. Bencovje grunt – Múzeum remesiel / Panonia Winery – Golguz – na tomto mieste (Hviezdoslavova ulica č. 34) si môžete v deň konania podujatia sobota 11. 9. 2021 kúpiť degustačný pas na festival (v čase 10.00 – 16.00 h) + počas podujatia dokúpiť ďalšie degustačné kupóny
  2. Muzika restaurant / Pivnica Radošina
  3. Vinotéka Sun Wines bar / Santa Ema (Chile) / Vinárstvo Krist (Česká republika) / Vinárstvo Bartal (Slovensko)
  4. Biograf restaurant / Víno – Masaryk
  5. Vinotéka pod Zámkom / Vína Piemontu, Veneta a Alto Adige (Taliansko)
  6. Alej restaurant / Vinárstvo Tajna
  7. Starý dom restaurant / Pavelka a syn

Cena degustačného pasu na festival je 20€/osoba, pričom úplne celú sumu (20€) môžete použiť na degustáciu a nákup vín. V cene pasu je degustačný pohár s logom akcie a držiakom na krk, vínna info brožúrka (zoznam vinárstiev a prezentovaných vín, mapka 7-mich vínnych zastávok na území Bojníc), 40 ks degustačných kupónov v hodnote á 0,50 €/ks. Ceny degustačných vzoriek budú rôzne podľa hodnoty vína, platidlom sú kupóny. Ďalšie degustačné kupóny je možné dokúpiť počas podujatia. Za samotný vstup na festival sa neplatí – vstupné je zdarma.

Sprievodný program - sobota 11. septembra večer:

  • Hurbanovo námestie – pešie korzo pred Kultúrnym centrom mesta Bojnice hudobná skupina Družina
    vstup zdarma
  • Festival sa nesie v duchu filozofie SLOW TRAVEL. Teda pomaly ďalej zájdeš… Preto sú zvolení 11 vinári (a nie viac), aby ste si ich poctivé vína mohli počas festivalu skutočne vychutnať. Každý vinár ponúkne na ochutnávku viacero poctivých vín, takže paleta degustačných vzoriek bude dostatočne široká. Festivalová ochutnávka vín začína o 11.00 a potrvá do 18.00 hod.
  • Všetkých 7 vínnych zastávok je v dosahu historického centra mesta Bojnice v rámci príjemnej prechádzky pešo (orientačná mapka je súčasťou vínnej info brožúrky).

Organizátorom festivalu je Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horná Nitra-Bojnice. Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.