V tomto pandemickom roku prišlo množstvo milovníkov vín o svoje obľúbené degustácie a vínne festivaly, ktoré sa robili naprieč celým Slovenskom. Prišli tak o šancu priamo si predegustovať víno s odborníkmi z jednotlivých vinárstiev.

Vinárstvo Chateau GRAND BARI, ktoré reprezentuje modernú tvár Tokaja, si pre vás pripravilo novinku, vďaka ktorej môžete aj v tomto čase zažiť ochutnávku vín priamo z prostredia vinárstva. Je realizovaná formou domácej virtuálnej degustácie, ktorú si môžete dopriať kedykoľvek, kdekoľvek a s kýmkoľvek. 

A ako to celé funguje, nám prezradil Pavol Krištín, marketingový a PR manažér vinárstva - "Stačí si objednať degustačný set vín na webe nášho vinárstva a za pár klikov sa prenesiete do virtuálneho prostredia vinárstva Chateau GRAND BARI. Somelier vám predstaví jednotlivé vína a priblíži senzoriku unikátnej vinohradníckej oblasti Tokaj. Celý postup je nasledovný:
  1. Je veľmi dôležité víno pred začatím degustácie zachladiť. Ideálna teplota pri bielych vínach je v rozmedzí  9 - 11 °C
  2. Príjemným doplnením degustácie sú aj malé studené záhryzy. K bielemu vínu sa fantasticky hodia olivy, kvalitné syry a pečivo. Ak si však chcete vychutnať víno ako také, v tom prípade vás tieto záhryzy vyvedú z pozornosti a môžu pôsobiť ako rušivý element. Je len na vás, o aký zážitok z vína máte záujem.
  3. Pred začatím degustácie je potrebné stiahnuť si aplikáciu na čítanie QR kódov. Mnoho mobilných telefónov túto aplikáciu ponúka už zabudovaná kamera (napr. cez Google Play: Skener QR a čiarových kódov).
  4. Ak sa rozhodnete pre degustáciu viacerých vín, prípadne všetkých vín v balíku, odporúčame zachovať túto postupnosť ochutnávania: GENTLEMAN 2019, Tuf 2020, Muškát žltý 2020, MÚZA 2020, BARISECCO 2020, ROYAL CUVÉE 2019.
  5. Pre spustenie prezentačného videa je potrebné načítať QR kód, ktorý nájdete na každej fľaši. Tento kód vás automaticky presunie na video, kde vám somelier Ján Straka predstaví dané víno.
  6. V balíčku sú priložené degustačné hárky, do ktorých si môžete k vínu napísať svoje postrehy a dojmy.
  7. Po skončení degustácie vám odporúčame pozrieť si aj bonusové video zo zákulisia natáčania s nepodarenými zábermi 😊."