V marci tohto roka sme na našom portáli informovali o preložení známeho najväčšieho veľtrhu vína na rok 2021. Bohužiaľ vývoj pandémie koronavírusu prináša vinárom z celého sveta, distribútorom i fanúšikom vín ďalšiu smutnú správu. Organizátori veľtrhu ProWein, ktorý sa v nemeckom Düsseldorfe konal pravidelne každý rok v marci, sa rozhodli jeho termín posunúť až na 27. - 29. marca 2022.

Viedol ich k tomu aktuálny vývoj nákazy Covidom-19, situácia spojená s cestovaním a tiež rozhodnutie prijaté nemeckou federálnou a štátnou vládou, podľa ktorého je organizovanie veľtrhov naďalej zakázané. „Nebrali sme toto rozhodnutie na ľahkú váhu - namiesto toho sme veľmi dôsledne zvážili argumenty za a proti organizovaniu veľtrhu v týchto dynamických pandemických časoch po úzkej a dôkladnej komunikácii s našimi partnermi a vystavovateľmi. Rozhodujúcim faktorom pre nás boli záujmy našich vystavovateľov a návštevníkov,“ - vysvetlil Erhard Wienkamp, výkonný riaditeľ spoločnosti Messe Düsseldorf GmbH. V tejto súvislosti zohralo kľúčovú úlohu aj načasovanie rozhodnutia - „Vystavovatelia sa tak teraz môžu sústrediť na ďalšie termíny ProWein-u a zamerať na ne svoju prípravu.“

Pozitívne správy ale prinášajú aktivity pod taktovkou značky Prowein na ázijskom kontinente. Veľtrh ProWine China, ktorý sa premenuje na ProWine Shanghai, by sa mal konať 9. - 11. novembra 2021. A ďalší ročník ProWine Asia (po novom ProWine Hong Kong) sa bude konať od 12. do 14. mája 2021.

 


foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann