Header Ads

Odborný seminár o šľachtení viniča s Dorotou Pospíšilovou - ZMENA termínu

OZNAM organizátora:
Vzhľadom na aktuálnu situáciu v súvislosti s koronavírusom (COVID19) a v súlade s nariadením primátora mesta Pezinok rušíme termín Odborného seminára Slovenskej vinárskej akadémie v Pezinku. Nový termín plánujeme na mesiac jún, presný dátum oznámime v dostatočnom predstihu.

- - - - - - - - - - - -

Slovenská vinárska akadémia v Pezinku vás pozýva na odborný seminár, ktorého nosnou témou bude šľachtenie viniča. Povedú ho špičkoví odborníci v tejto oblasti - Ing. Dorota Pospíšilová, PhD. - najúspešnejšia slovenská šľachtiteľka viniča a prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD. z Mendelovej Univerzity (Brno/Lednice). Seminár je určený nielen vinohradníkom, vinárom, ale aj laickej verejnosti, ktorá sa chce dozvedieť viac o tejto téme a zároveň ochutnať výsledky šľachtiteľskej práce vo výsledných vínach.

Termín: 18. marec 2020 (streda)
Miesto: Hotel Vinársky dom, Holubyho 27, Pezinok


PROGRAM:


9:00 – 13:00 hod.

Odborná prednáška: Ing. Dorota Pospíšilová, PhD.
ŠĽACHTENIE VINIČA, DÔVODY V MINULOSTI A TERAZ, PERSPEKTÍVY, AKTUÁLNA SITUÁCIA – výsledky šľachtiteľskej práce a pohľad na celoživotné dielo, nové muštové a stolové odrody

Odborná prednáška: prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD. (Záhradnícka fakulta Mendelovej Univerzity Brno Lednice, odbor Vinohradníctvo a vinárstvo)
PRAKTICKÉ ASPEKTY ŠĽACHTENIA MUŠTOVÝCH PIWI ODRÔD – AGROTECHNICKÉ A PESTOVATEĽSKÉ ASPEKTY, EKOLOGICKÁ OCHRANA POČAS VEGETÁCIE, PODPNÍKY, KVALITA HROZNA A VÍNA

13:00 – 14:00 hod. – obedňajšia prestávka (reštaurácia hotela Vinársky dom)
14:00 – 16:30 hod. – komentovaná porovnávacia degustácia reprezentatívnych vzoriek vín z ČR a SR

Podujatie moderuje a spolukomentuje lektorka SVA – Ing. Edita Ďurčová DipWSET & WA

PARTNER PODUJATIA – Danube Wine Challenge IWC


Vstupné:
Účastnícky poplatok – člen EVIRS: 40€ (v cene celodenný odborný program)
Účastnícky poplatok – ostatní účastníci: 50€ (v cene celodenný odborný program)
Obed – Hotel Vinársky dom: 10€

Počet miest je limitovaný, rezervácia nutná! Uzávierka prihlášok: 6.3.2020.

Rezervácie a viac info >>



Používa službu Blogger.