Pozvánka na ďalšie podujatie v rámci projektu Danube Wine Challenge, ktoré pripravili organizátori tejto medzinárodnej súťaže v spolupráci s vinárstvom Chateau Rúbaň a spoločnosťou RONA, a.s.

Tentoraz ide o víkendový pobyt, ktorý je zameraný na prehĺbenie poznania o víne. Dozviete sa na ňom, ako víno správne degustovať, ako posudzovať jeho kvalitu, ako ho snúbiť s jedlom, naučíte sa, čo je to asambláž a ako postupovať pri tvorbe cuvée, alebo ako môže výber kalicha umocniť zážitok z vína.

Porozprávajú sa o tom s vami uznávaní vinárski odborníci, ktorých sa môžete opýtať na všetko, čo by ste o víne chceli vedieť. Navštívite vinárstvo, ochutnáte víno natiahnuté priamo zo suda, ale aj hotové vína z produkcie Chateau Rúbaň, a namiešate si aj vlastné cuvée.

Hlavným hosťom bude medzinárodná vinárska expertka Elizabeth Gabay MW (Master of Wine), pôvodom z Veľke Británie, ktorá v súčasnosti žije vo francúzskej Provence. Je renomovanou odborníčkou na ružové vína a na vína Strednej Európy. Od minulého roka sa špeciálne venuje aj téme vín z oblastí, ktorými preteká rieka Dunaj. Niekoľkokrát navštívila Slovensko a intenzívne spolupracuje aj s projektom Danube Wine Challenge.

Celým programom vás bude sprevádzať enologička, medzinárodná degustátorka a výkonná riaditeľka súťaže Danube Wine Challenge – Edita Ďurčová DipWSET & Weinakademiker.

Termín: 31.1. – 2.2.2020 (program začína v piatok 31.1. o 16:00 hod. a končí v nedeľu 2.2. raňajkami)

Miesto: Chateau Rúbaň, Rúbaň 420, 941 36 Rúbaň, www.vinoruban.sk

Cena: 250,-€/os. v dvojposteľovej izbe; 300,-€/os. v jednoposteľovej izbe

V cene je zahrnuté:

  • 2x ubytovanie s raňajkami priamo v Chateau Rúbaň, parkovanie
  • 1x obed vrátane vína, vody, kávy
  • 2x večera vrátane vína, vody, kávy
  • Návšteva vinárstva Chateau Rúbaň a komentovaná degustácia, porovnávacia degustácia vína z rôznych typov kalichov, miešanie vlastného cuvée, darček.
  • To všetko spoločne s osobnou účasťou a odborným výkladom vinárskych expertov.

Počet miest je limitovaný kapacitou zariadenia, preto neváhajte a rezervujte si pobyt čo najskôr.

Možné venovať aj ako darčekový poukaz.

Objednávky/kontakt: edita@vinalma.sk, 0903 221 292.