V nedeľu 30. júna 2019 boli odovzdané ďalšie ceny najlepším reštauráciám, šéfkuchárom a vinárom na Slovensku - Gurmán Awards 2019. Ceny udeľuje a vyhlasuje gastrosprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s partnerskými spoločnosťami a organizáciami.

Jedno z ocenení putuje aj do rúk "Someliera roka", ktorého nominuje Asociácia somelierov Slovenskej republiky. Na Gurmán Awards 2019 si toto ocenenie prevzala somelierka Slavomíra Raškovič, ktorá je zároveň aj manažérkou zážitkovej reštaurácie Gašperov mlyn v Batizovciach.

Cenu Slavomíre Raškovič odovzdal Dominik Baránek, člen prezídia Asociácie somelierov SR.


"Slávku Raškovič s jej manželom Petrom sledujem od začiatku ich podnikania v gastronómii." - prezradila nášmu portálu Beáta Vlnková, prezidentka Asociácie somelierov SR, a dodala - "Upútali moju pozornosť odvahou otvoriť reštauráciu Gašperov mlyn v neznámej dedinke, ďaleko od "hlučného" davu. Koncept mali premyslený do najmenších detailov - počnúc rekonštrukciou starého mlyna, cez výber šéfkuchára, menu a vína. Ich práca je dôkazom toho, že keď je reštaurácia dobrá, pôjdete za ňou hoci aj na koniec sveta. Akonáhle začala prevádzka hladko fungovať, obidvaja absolvovali someliersky kurz našej asociácie. Slávka ešte pokračovala v štúdiu WSET a práve sa stala aj čerstvou držiteľkou Diplomu WSET. Ich jedinečné menu doviedli do dokolanlosti aj tým, že ho snúbia so slovenskými vínami. Slávka je pre mňa príkladom toho, ako by mal somelier v práci fungovať. Každý deň sa vzdelávať, objavovať nové vína, stále sa inšpirovať aktuálnym dianím vo svete a nezabúdajuc pri tom byť na svojich hostí milý. Jej radosť z práce sa nedá nevnímať!"

Tieto slová potvrdzuje aj fakt, že reštaurácii Gašperov mlyn sa podarilo v rámci Gurmán Awards obhájiť titul "Tematická reštaurácia roka" a získať jednu "Zlatú vidličku".