Header Ads

Hodnotíme víno: Silvaner Granit 2017, Repa Winery

Pre všetkých, čo hľadajú inšpiráciu, je tu nový seriál o slovenských vínach. Inšpirujte sa, aby ste vedeli, po čom najnovšie vo vínotéke siahnuť.


Krásne spojenie dvoch druhov Silvánu (Silvánske zelené a Silvánske červené). Vôňa s charakterom ovocia, broskyne a žltej hrušky, s bylinným nádychom medovky. Víno v chuti veľmi šťavnaté, s bohatou kyselinkou, takmer bez žiadneho zvyškového cukru. Mineralita vína akoby pripomína, že hrozno rástlo na výrazne žulovitom podloží v Malých Karpatoch.

Aj na jazyku cítiť ovocnosť, opäť známky broskyne. Chuť po prehltnutí tohto dúšku vína je trvajúca, s jemne pikantným záverom.

Krásne sa snúbi napríklad s chrbtom z králika, vareným vo vákuu metódou sous vide, obaleným v pancette, podávaným s bylinkovou polentou a na masle blanšírovanou zeleninou. Tento recept je tajomstvom šéfkuchára, na ktorom si môžete pochutiť v reštaurácii Pavúk - Wine Restaurant v Modre.
 

V každom prípade nezabudnite pri servírovaní použiť poháre na víno, ktoré umocnia zážitok z tohto vína.

TIP: Víno by malo byť vychladené na cca 9 - 11 °C – ak víno nemáte vopred zachladené, tak ho vložte do chladničky asi na 1,5 hodiny pred podávaním.

Na zdravie!


Kde toto víno zoženiete: Vinotéky CHATEAU-VIN >>







Používa službu Blogger.